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Die Gefüllten Paprika meiner Mutter · My mother’s stuffed peppers

Die Gefüllten Paprika meiner Mutter · My mother’s stuffed peppers

Die Gefüllten Paprika meiner Mutter und Edward Westons „Pepper No. 30“. Carmel-by-the-Sea | US; Langwies, Wien | AT · 1930–2023 (Edward Weston, „Pepper No. 30“ © CC, public domain*) · © PP · # 2946 · www.ewigesarchiv.at) Die Gefüllten Paprika meiner Mutter vermisse ich sehr, sie waren eine unserer Lieblingsspeisen von ihr, gewissermassen ihr „Signature-Gericht“. Ich werde sie nie mehr genauso essen können, weil unsere Mutter 2017 verstorben ist und weil ich seit einigen Jahren kein Fleisch mehr esse. Natürlich habe ich sie damals genau gefragt, wie sie die macht, habe ihr zugeschaut, habe sie selbst in ihrem Beisein nachgekocht, oft fotografiert (gr. Foto li. unten), ein kurzes Video aufgenommen. Zentrales Thema war selbstverständlich die Tomatensauce. Regelmäßig beim Kosten: „Und – wie findest Dus?“ „Gut, sehr gut! Aber es gehört noch ein bisserl ein Zucker hinein, oder?“ Das „Geheimnis“ des „Gefüllten Paprika“ der Mutter war ein sehr süße Tomatensauce.

„Pepper Nr. 30“ (li. oben) ist ein Schwarz-Weiß-Foto und gehört zu den bekanntesten Fotografien von Edward Weston. Es zeigt eine einzelne grüne Paprika in satten Schwarz-Weiß-Tönen mit starker Beleuchtung von oben. 

Paprikas haben eine unglaubliche Formenvielfalt und ich gehe regelmäßig zu einem bestimmten Verkaufsstand eines bulgarischstämmigen Bauern aus Pamhagen im Burgenland, um besondere Exemplare auszuwählen und immer wieder zu zeichnen.

*) Pepper No. 30, 1930 photograph of a green pepper by Edward Weston, printed by his son, Cole Weston. August 1930. This work is in the public domain in the United States because it was published in the United States between 1928 and 1977, inclusive, without a copyright notice (via wikipedia)

My mother’s stuffed peppers and Edward Weston’s “Pepper No. 30”. Carmel by the Sea | US; Langwies, Vienna | AT · 1930–2023 (Edward Weston, “Pepper No. 30″ © CC, public domain*) · © PP · # 2946 · www.ewigesarchiv.at) I miss my mother’s stuffed peppers very much, they were one of our favorite dishes her, so to speak, her “signature dish”. I will never be able to eat them the same again because our mother passed away in 2017 and because I haven’t eaten meat for a few years. Of course, I asked her exactly how she did it, watched her, cooked it myself in her presence, often took photos (large photo on the left below), and recorded a short video. The central theme was of course the tomato sauce. Regularly when tasting: “So – what do you think?” “Good, very good! But there needs to be a little bit of sugar, right?” The “secret” of my mother’s “stuffed peppers” was a very sweet tomato sauce.
“Pepper No. 30” (left above) is a black and white photo and is one of Edward Weston’s most famous photographs. It features a single green pepper in rich black and white tones with strong lighting from above.
Peppers have an incredible variety of shapes and I regularly go to a particular stall run by a Bulgarian-born farmer from Pamhagen in Burgenland to select special specimens and draw them again and again.

*) Pepper No. 30, 1930 photograph of a green pepper by Edward Weston, printed by his son, Cole Weston. August 1930. This work is in the public domain in the United States because it was published in the United States between 1928 and 1977, inclusive, without a copyright notice (via wikipedia)

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Die Gefüllten Paprika meiner Mutter und Edward Westons „Pepper No. 30“. Carmel-by-the-Sea | US; Langwies, Wien | AT · 1930–2023 (Edward Weston, „Pepper No. 30“ © CC, public domain*) · © PP · # 2946 · www.ewigesarchiv.at) Die Gefüllten Paprika meiner Mutter vermisse ich sehr, sie... mehr lesen

My mother’s stuffed peppers and Edward Weston’s “Pepper No. 30”. Carmel by the Sea | US; Langwies, Vienna | AT · 1930–2023 (Edward Weston, “Pepper No. 30″ © CC, public domain*) · © PP · # 2946 · www.ewigesarchiv.at) I miss my mother’s stuffed peppers... read more